• 20151216_152427

Porci

La Ferma Pastor, în prezent există 4 rase de porci, disponibile la vânzare:
2 rase folosite la reproducție (Landrace și Marele Alb)
2 rase folosite la îngrășarea intensivă (Pietrain și Duroc)
La noi găsiți la vânzare atât scroafe de reproducție cât și purcei pentru creștere și porci de sacrificat.
Iată mai multe detalii despre fiecare din aceste rase!

Rasa de porci Duroc

Rasa de porci Duroc are o creștere rapidă, sporul zilnic fiind considerabil datorita eficienței în asimilarea furajelor. Dacă sunt bine furajați, porcii din rasa Duroc ating o greutate de 200 de kg într-un an, procentul de grăsime fiind de 20%, cu condiția ca exemplarele din rasa Duroc să fie protejate de expunerea prelungită la frig și că, în amestecul de furaje, conținutul de grâu să nu fie ridicat. Stratul de grăsime la această rasă este între valorile 13 si 17 mm.
Datorită structurii anatomice, rasa de porci Duroc se adaptează bine aproape la toate mediile de creștere.

Rasa de porci Landrace

Porcii din rasa Landrace sunt de talie mijlocie spre mare, cu o conformație corporală fină, sub formă de pară, de culoare albă, având o îmbrăcăminte piloasă dar nu prea abundentă. Capul porcului din rasă Landrace este relativ mic, are un profil ușor concav, aproape drept. Linia spinării este dreaptă-ascendentă sau puțin concavă, iar trunchiul este lung, având 1-2 vertebre dosare în plus. Are crupa orizontală foarte lungă și largă cu șunci bine dezvoltate.
La 181 zile, greutatea vierușilor este de 107 kg, iar la scrofițe de 100 kg. La maturitate, stratul mediu de slănină este de 12,76 mm la vieruși și, respectiv, de 16,32 mm la scrofițe.

Rasa de porci Pietrain

Rasa de porci Pietrain este ideală pentru carne, exemplarele având corpul cilindric, cu spețele largi și bine dezvoltate, jamboanele globuloase, membrele scurte, cu osătura fină și rezistente. Culoarea este bălțată, albă cu pete negre.
Prolificitatea este bună, de 9-10 purcei/fătare, însă scroafele nu sunt bune mame și au o capacitate de alăptare redusă. De aceea, purceii Pietrain au nevoie de mai multă atenție în primele luni din viață.
Calitatea carcasei exemplarelor din rasa de porci Pietrain este foarte bună, proporția de carne în carcasă fiind de peste 70 %, iar ochiul mușchiului are o suprafață de peste 40 cm².
Rasa Pietrain este foarte sensibilă la stres, de multe ori la sacrificare carnea este palidă, exudativă. Din acest motiv este folosit de marile companii pentru producerea metisilor comerciali.

Rasa de porci Marele Alb

Exemplarele din rasa de porci Marele Alb au însușiri valoroase, precum și o capacitate de aclimatizare foarte bună.
Porcinele din rasa Marele Alb sunt de talie mare, robuste și au o conformație armonioasă, capul este potrivit de mare, larg, cu profil ușor concav, urechile sunt de marime mijlocie. Trunchiul de formă cilindrică are linia superioară dreaptă, spinarea și crupa sunt lungi și largi iar șuncile au o descindere bună. Membrele sunt puternice, rezistente, cu osatura bine dezvoltată. Pielea și parul au culoare albă.
Prolificitatea este ridicată, obținându-se în medie 10-11 purcei la fătare, iar scroafele sunt bune mame, având și o capacitate bună de alăptare. Precocitatea este bună, vârsta introducerii la reproducție este de 6-8 luni, iar greutatea pentru sacrificare este atinsă la vârsta de 7-8 luni, cu un consum specific de 2,9-3,05 kg furaj/kg spor de greutate.
La Ferma Pastor găsiți la vânzare atât scroafe de reproducție cât și purcei pentru creștere și porci de sacrificat.

Comments are closed.